Julkaistu Jätä kommentti

Loputtomien projektien suo​

Loputtomien projektien suo

Olen projektien suhteen rauhaton. Miksi sanon niin johtuu siitä, että keskittymiseni ei omissa luovissa projekteissa ole mitenkään suoraviivaista. En aloita yhtä projektia ja työstä sitä loppuun ennen seuraavan aloittamista. Minulla on monta monituista projektia keskeneräisenä ja alati aloitan uusia edellisen lisäksi. Se on kuin loputon suo missä tunnun rämpivän vuodesta toiseen.

Olen vuosien varrella huomannut, että joidenkin projektien kohdalla tuntuu – etten saa niitä koskaan valmiiksi. Välillä mietin onko työskentelyssäni jotain vikaa kun en vain saa aloitettuja juttuja valmiiksi asti. Olen päättänyt olla ruoskimatta itseäni siitä, että en saa projekteja jossain tietyssä ajassa valmiiksi. Yritän tehdä asioita eteenpäin inspiraation ja jaksamisen mukaan vaikka vain pieni pala kerrallaan.

Tekemisen meininkiä jo lapsuudessa

Olen päätellyt, että nykyinen projektien haaliminen juontaa juurensa lapsuuteen ja kansalaisopistojen käsityö- ja askatelukursseille. Jo ennen koulun alkua tuli kuljettua äidin mukana erilaisilla kursseilla mitä alakoulullamme järjestettiin. Kesälomilla mummolassa tuli vietettyä aikaa mummin kanssa askarrellessa milloin mitäkin kankaanpainanasta paperinaru enkeleihin. Myöhemmin itse siirryttyäni koulumaailmaan tulivat monipuolisemmat taidot tehdä luovaa työskentelyä.

Käsityötaitoja tuli kartutettua kouluvuosina aktiivisesti ja kiinnostus luovaan tekemiseen on pysynyt yllä näihin päiviin asti.

Luovuus purkaantuu sykleissä

Luovuus  purkaantuu tällä hetkellä monessa eri muodossa:

Luovuus  purkaantuu sykleissä, koska inspiraationi – saatikka keskittymiskykyni ei pysty työskentelemään yhden asian parissa kovinkaan kauaa. Ajallisesti tämä tarkoittaa siis sitä, että saatan tehdä yhtä “taiteenlajia” viikon tai kaksi yhtäjaksoisesti, joskus toki pidempäänkin. Ennen pitkään tulee kyllästyttyä siihen tekemiseen herkästi ja täytyy vaihtaa lajia. Harvemmin pystyn keskittymään aivan täysin yhteen lajiin vaan voin tehdä jotain muuta ei niin kuluttavaa siinä ohessa. Esimerkiksi verkkosivujen materiaalin valmistaminen, tuotteiden valokuvaaminen ja lisääminen verkkokauppaan sekä itse myytävien tuotteiden valmistaminen.

Ikuisuusprojektit

Vuosien saatossa on kertynyt monenlaisia projekteja työstölistalle, jotka etenevät hitaanlaisesti. Yritän niistä tosiaan olla ottamatta sen isommasti painetta, ehkäpä ne valmistuvat sitten ajallaan. Olen nuoruudessani ollut intohimoinen kirjojen lukija ja ala-asteella kirjoitin monta tarinaa valmiiksi asti. En nuorempana harrastanut oikeastaan piirtämistä mitenkään isolla volyymillä, painopiste luovuudessa oli kirjoittamisessa ja käsitöissä. Kuvallinen tuottaminen otti tuulta purjeisiinsa lukion alussa kun kaikki kirjoittamisenergia purkaantui pakollisissa muistiinpanoissa koulupäivien aikana. Täytyi keksiä jokin muu tapa ilmaista tarinoita mielessäni kun luova kirjoittaminen oli muuttunut pakkopullaksi.

Tulen tulevissa blogimerkinnöissä avaamaan enemmän projektejani, mutta listaan tähänkin julkaisuun mitä on hitaassa pöytälaatikkotyöstössä ja jotain jo keskeytyneitä projekteja.

Sarjakuvat

Riisitunturin Rietas

Tämä sarjakuva oli alunalkaen piirretty lyhytsarjakuvana vuonna 2006 ja siinä oli yhteensä 9 sivua. Sarjakuvan tarina jäi kuitenkin mieleeni pyörimään pitkiksi ajoiksi, ja aloitin pidemmän version monta kertaa. Olisinko yrittänyt piirtää tätä tarinaa kolmesti ensi version jälkeen. Ensin sarjakuvan hahmot ovat piirretty koirina, mutta tulevaisuuden versiossa mukana on muitakin eläinlajeja ja hahmot tullaan piirtämään anthromorfisina eläiminä vaatteiden kera.

Uusi Huominen

Tämä sarjakuva oli työstössä paljolti vuosina 2008 – 2009 ja se on tällä hetkellä uudelleen käsikirjoitusvaiheessa. Julkaisin sarjakuvaa jonkun aikaa netissä 37 sivun verran, mutta koska olin tyytymätön piirroslaatuun projekti siirtyi taka-alalle.

Keskiyön uinti

Tämän sarjakuvan idean olen jo keksinyt ala-asteikäisenä vuonna 1998. Tarina oli lähinnä omissa kirjoituksissa kun olin innostunut lukemaan kummitus – ja kauhutarinoita. Alunperin hahmo oli ihmishahmo, mutta nyt kun anthromorfiset hahmot ovat enemmän osa omaa tyyliäni niin ajattelin vuonna 2013 että vaihtaa hahmojen ilmaisuasua. Tämän tarina on suhteellisen lyhyt, joten toivon mukaan pääsisin pian tämän pariin paremmin.

Ramana

Vuonna 2011 liityin mukaan Urufu no Hyouki ( nykyinen nimi Suden jääkausi ) – nimiseen improsarjakuvaan piirtäjäksi. Sarjakuvassa on mukana hahmoni Ramana ja vuonna 2013 sain idean, että tahdon piirtää Ramanan tarinan omana sarjakuvana. Sarjakuvassa keskityttäisiin aluksi aikaan ennen kuin susi liittyi Arokasun laumaan. Projekti olisi suhteellisen pitkä, koska tarkoitus olisi piirtää myös impron tapahtumat Ramanan kokemuksen kautta.

Aamu -sarjakuva

Aamun tarinan kehittelin vuonna 2011 ja projekti lähti käyntiin paremmin vuonna 2014 myöhemmin kun etsiskelin projektille kuvittajaa. Halusin toimia itse pääsuunnittelijana ja joku toinen kuvittaisi lyhyen sarjakuvan missä pääpainona olisi kauniit taustat. Projektiin mukaan lähti aluksi Kippy, mutta koska käsikirjoitus vaihe otti liikaa aikaa ja elämäntilanteet muuttuvat alati, päätimme yhteistuumin pistää projektin tauolle.

Tarkoitus olisi tämänkin projektin pariin palata myöhemmin kunhan käsikirjoitus ottanut paremmin lopullista muotoaan. Jää nähtäväksi teenkö kuvituksen tulevaisuudessa itse vai etsinkö projektiin mukaan yhteistyökumppanin.

Kirjoitetut tarinat

Tony

Digitaalinen työ vuodelta 2005 tarinan päähahmosta

Tonyn tarina taisi saada alkunsa vuonna 1996 ja tarina on hakenut muotoaan siitä lähtien. Ensin se oli ajatus kirjoittaa kirjana ja myöhemmin yritin piirtää sitä myös sarjakuvana. Tarina jäi hautumaan moneksi monituiseksi vuodeksi, mutta nyt lähivuosina olen kehitellyt ja käsikirjoittanut tarinaa uudestaan. Tässä tarinassa inspiraationa lapsena oli eritoten Lassie -elokuvat ja koiraeläimistä kertovat tarinat mitä luin Valittujen Palojen Kirjavaliot -kirjasarjoista.

Sola

Ensimmäiset hahmoluonnokset vuodelta 2005

Tämä tarina on saanut alkunsa vuonna 2005 jäi aika vahvasti elämään vain omaan mieleeni ja sain kirjoitettua siitä lähinnä lyhyitä pätkiä ilman suurempaa tarinakokonaisuutta. Pidän edelleen keksimistäni hahmoista, katsotaan mihin tämä tarina muotoutuu vai muotoutuuko se mihinkään lopulliseen muotoon.

Sumulaakso

Hahmo piirros vuodelta 2005

Tämä tarina on yksi pisimmistä tarinoista mitä olen kirjoittanut. Kirjoitin tarinaa vuodesta 2000 vuoteen 2005. Tarinalla on tällä hetkellä pituutta 14 lukua ja lisääkin se kaipaisi. Tarkoituksenani olisi jossain vaiheessa kirjoittaa tarina puhtaaksi ja jatkaa sitä eteenpäin. Tarina on fantasiapainoitteinen rinnakkaismaailma tarina ratsastusta harrastavasta pojasta.

Blogin uusi elämä

Pidin aikoinaan blogia erillisillä alustalla, mutta koin sen olevan jotenkin kovin aikaa vievää ja se jäikin vuosiksi. Näin uusien kotisivujeni myötä päätin antaa blogikirjoittamiselle uuden mahdollisuuden. Tavoitteeni blogin suhteen ovat hyvin maltilliset: kunhan aina välillä jaksaisin kirjoitella juttuja taiteeseen ja eritoten projekteihini liittyen. Luvassa voi olla niin sanottu sillisalaatti blogin aiheiden suhteen, toki kaikki keskittyy jollain tapaa luovaan tekemiseen. Henkilökohtaista ajatusblogia ei sivustolle ole tulossa, toivottavasti viihdyt ja kommentoidakkin saa teksteihin halutessaan.

Tervesin,

Julkaistu Jätä kommentti

Tilaustyöt ovat kiinni!

Tilaustyöt ovat kiinni!

Kiitos kovin kiinnostuksesta tilaustöitäni kohtaan! En ota lisää tilaustöitä nykyiseen työlistaani.

Avaan uuden työslistan nykyisen viimeisteltyäni! 

En pysty nyt ottamaan enempää sovittuja tilauksia vastaan, jotta saan työt ajallaan tehtyä. Jos haluat, voin lisätä sinut odotuslistalle. 

Voit haluessasi lähettää tilaustyölomakkeen ja pyytää tarjousta. Käsittelen tarjouspyyntösähköpostit nykyisen tilaustyölistan työstön yhteydessä, mutta en aloita uusia töitä ennen nykyisen listan valmistumista. Voit nähdä tämän hetkistä työlistaani mm. Trellon kautta. Trello on sivusto mihin olen listannut suurimman osan työstettävistä olevista töistä. Sitä kautta asiakkaani voivat seurata eri töiden edistymistä.

Terveisin,

Julkaistu Jätä kommentti

Tilaustyöt ovat avoinna!

Tilaustyöt ovat avoinna!

Sain vihdoin ja viimein valmiiksi tilaustyölomakkeen, minkä kautta voit lähettää tarjouspyynnön tilaustöitä varten. Lomakkeeseen on jo valmiiksi lohkottu eri tilaustyömuodot ja esiasetetut kysymykset auttavat sinua antamaan riittävät tiedot tarjouspyyntöön. Kaikki nuo tiedot ovat oleellisia tarjousta luodessa.

Tilaustöitä koskevat ehdot

Tilaustöitä koskevat myös omat ehtonsa. Kustomoitujen tuotteiden ehdot poikkeavat monella tapaa verkkokaupan omista ehdoista, joten jokaisen tarjouspyynnön lähettäjän tulee hyväksyä nämä ehdot. Voit lukea ne oheisesta linkistä:

Mitä voit tilata:

Tutustu toki tilaustöihini täältä: Tilauksesta taidetta

Hinnat alkaen: 30€

Paperimuotokuvat

Tilatuin tilaustyömuotoni on paperiset muotokuvat eläimistä, erityisesti lemmikeistä. Saatavilla on muutama esiasetettu koko, mutta voit myös ehdottaa muuta kokoa suoraan tarjouspyyntölomakkeessa halutessasi. Saat aina ennen maksua raakaluonnoksen tulevasta työstä ja luonnosta muokataan kunnes se on halutun kaltainen.

Hinnat alkaen: 18€

Laminoidut con-badget

Hahmo -badget ovat osa fursuit -harrastusta. Niitä käytetään keräilytaiteena sekä fyysisessä muodossaan tunnistautumiseen erilaisten miittien ja tapahtumien yhteydessä. 

Teen näitä vain omakeksimistä hahmoista, muuten ei ole rajoitteita eläinlajeista. Ihmishahmoja en valitettavasti piirrä tilauksesta.

Voit tilata kolmesta esiasetetusta koosta, hahmojen ilmeeseen ja kuvattuun asentoon voit vaikuttaa vapaasti. Kerro lomakkeessa mieluusti toiveesi badgea kohtaan.

Hinnat alkaen: 20€

Digitaalinen taide

Teen pieniä käyttäjäkuvakkeita eli iconeita, hahmoesittelykuvia ja digitaalisia maalauksia. Pääpaino voi olla hahmossa, taustassa tai niiden yhdistelmässä. Työt toimitetaan sähköpostin välityksellä, näet työstäsi raakaluonnoksen ennen maksua. 

Hinnat alkaen: 16€

Digitaalinen hahmon esittelykuva

Piirros hahmostasi eri kuvakulmista. Työ on useiden kuvien kollaasi informatiivisella tekstillä höystettynä.

Haluat tilata jotain muuta kuin yllämainittuja?

Tuntuuko, että haluaisit tilata jotain muuta? Voit halutessasi laittaa vapaamuotoisen tarjouspyynnön suoraan sähköpostilla osoitteeseen: info@saqe-art.com

En ole vielä määritellyt muille tilaustöille hinnastoa, esimerkiksi polymeerisavesta rakennetuille pullonavaajille tai pienille unensieppaajille. Ne tulevat tilaustyövalikoimiin taas myöhemmin kunnes olen saanut tehtyä paremmat hinta-arviot kyseisille tuotteille.

Teen mieluusti tilauksesta myös unensieppaaja-aiheisia koruja, unensieppaajia ja figuureja. Kysy rohkeasti!

Pullonavaaja

Julkaistu Jätä kommentti

Jännittää!

Jännittää!

Hieman jännittää nyt julkistaa uudet sivut, kun eiväthän ne ole aivan valmiitkaan. En halunnut kuitenkaan siirtää sivujen julkaisuajankohtaa yhtään pidemmälle.

Paljonhan tässä riittää vielä töitä tehtäväksi kun tarkoitukseni on saada kuun loppuun paljon tuotteita lisättyä verkkokaupan puolelle. Yritän päästä mukaan yhteen nettitaidekuja tapahtumaan ja tarkoitus juhlistaa uuden verkkokaupan avaamista tuolloin paremmin!

Mukavaa kesän jatkoa ja toivottavasti viihdyt uusilla sivuillani!

Terveisin,

nimmari