Tilaustöiden tilaus – ja toimitusehdot

Tilaustöiden tilaus - ja toimitusehdot

Lähettämällä SaQe-Art.comin  tarjouspyyntölomakkeen hyväksyt alla olevat ehdot ja noudatat niitä.

Tämän tilaus- ja toimitusehdot sivun ehdot ovat luotu 16.8.2020 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Tämä asiakirja on taiteilijan ja tilaajan välinen fyysinen sopimus sopimusten lailliseksi dokumentoimiseksi.

1.

Tilaustöiden aiheet

Taiteilija ei tarjoa palveluitaan, jos tilaustyön tilaaja pyytää taiteilijaa piirtämään loukkaavia teemoja. Taiteilijalla on oikeus kieltäytyä tilaustyöstä, jos kokee tilaustyöpyynnön olevan sopimaton tai vetoamalla johonkin muuhun esteeseen. Taiteilija ei piirrä NSFW-taidetta tai muita itselleen sopimattomia aiheita.

Taiteilija ei ole vastuussa varastetuista tai tekijänoikeuksin suojatuista kuvista, joihin tilaustyön tilaaja ei ole saanut lupaan käyttää. Hyväksymällä tämän toimeksiannon tilaaja luopuu taiteilijan kaikesta vastuusta toisen osapuolen esittämiin tekijänoikeusvaatimuksiin. Nämä vaatimukset viedään suoraan tilaajalle.

Tilaaja toimittaa selkeät visuaaliset mallit ja / tai riittävän kuvauksen tilaustyötä varten. Mallikuvien on oltava tarkkoja ja ajantasaisia – jos taiteilija tekee virheen väärin merkittyjen tietojen perusteella, taiteilija ei voi tarjota muutoksia, jos tilaustyö tehdään perinteisiä työvälineitä ja materiaaleja käyttäen. Digitaalisessa taiteessa pienet muutokset ovat mahdollisia.

2.

Tilaaminen

Lähetä lomake niin, että olet antanut kaikki tarpeelliset tiedot jo tarjouspyynnössä.

Älä lähetä monta lomaketta peräjälkeen, voit tilata samalla lomakkeella useamman työn. Anna silloin lisätietoja kunkin tilaustyötuotteen kohdalla kaikki tarpeellinen tieto tilattavista tuotteista / töistä. Jos et osaa kertoa tarkkaan mitä haluat, voit kertoa suurpiirteisesti millaista työtä olet hakemassa. Tulen kyllä esittämään tarkentavia kysymyksiä sähköpostin välityksellä.

3.

Pyydän sinulta mallikuvia tehtävästä kohteesta sähköpostilla kun vastaan lähettämääsi lomakkeeseen.

4.

Teen työstäsi ensin luonnoksen, johon merkitsen tarvittavat yksityiskohdat. Tulen kysymään tarkempia kysymyksiä tarvittaessa. Voit tässä vaiheessa prosessia ehdottaa työhön muutoksia ilman lisäkustannuksia, esimerkiksi ilmeen korjaamista tai jonkin pienen elementin lisäämistä kuten kaulapanta / huivi yms.

Kaikki halutut muutokset tulisi kertoa luonnosvaiheessa. Isompien, työn yleisilmettä muuttavien muutosten tekeminen ei ole mahdollista tilaustyöprojessin myöhemmissä vaiheissa.  Kaikkien töiden kohdalla isoimmat muutokset laskutetaan erikseen luonnosvaiheen jälkeen. Jos taas huomaat tilaustyössä, että olen tehnyt jonkin väri- tai kuviovirheen sovitusta poiketen niin sovimme asian tapauskohtaisesti.

Maksaminen

5.

Jos hyväksyt luonnoksen, lähetän sinulle maksutiedot tilaustyön maksamiseen. Olet voinut tilaustyölomaketta lähettäessäsi valita jo maksutavan halutessasi, mutta jos et ole määrittänyt sitä kysyn sitä sinulta tässä vaiheessa.

SEPA -maksun /Tilisiirron kohdalla käytän kotimaista tiliä, johon tilaustyön + postituksen summan voi maksaa.

PayPal – maksun kohdalla tulen lähettämään sinulle Invoicen – jonka käyt maksamassa omilla tunnuksillasi tai luottokortilla, jos et omista PayPal -tunnusta.

Lahjakortti – asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia maksusta, vaan maksu on hoidettu puolestasi kokonaan tai osittain riippuen minkä hintaisen työn haluat lopulta lunastaa. Virheellisissä lahjakorttitapauksissa otan sinuun yhteyttä ja pyydän tarkennuksia tilausta koskien.

Lahjakorttisi arvo yltää vain siihen summaan mihin se on määritelty. Jos haluat tilata arvokkaamman tilaustyön, maksat lahjakortin arvon ylittävän osan itse.

Maksun jälkeen isommat muutokset eivät ole mahdollisia

6.

Lahjatilaukset

Tilatessasi lahjaksi: varaa työaikaa vähintään 2 – 4 kuukautta ennen H-hetkeä. Mitä aikaisemmin tilaat sen paremmin työ valmistuu määräaikaan mennessä. Kerron sinulle tarjouspyyntöösi vastatessa miten päivämäärä sopii silloiseen työlistaani ja onko pyyntö mahdollinen työmäärään nähden. Jos työlle on ehdoton tiukka aikataulu,tulen perimään kiireellisyydestä erillisen lisämaksun.

Joskus ehdin tekemään töitä nopeammalla tahdilla, mutta en halua kiirehtiä töiden suhteen, koska se vaikuttaa valtavasti työn laatuun.

Tilaustyöprosessi

7.

Aloitan tilauksesi työstämisen niin pian kuin mahdollista maksun saatuani. Tulen selkeästi ilmoittamaan jos minulla on tilaustyölistalla enemmän töitä tai myyntitapahtuman tuotetyöt vievät paljon aikaani ja joudut odottamaan oman työsi aloittamista. Suosittelen siis tilaamaan työn hyvissä ajoin, jos sinulla on tietty päivämäärä milloin haluat työn olevan sinulla – muista huomioida postitettavien töiden osalta, että kotimaassakin postituksiin voi mennä 2 – 6 arkipäivää riippuen postin jakelun toimivuudesta. 

8.

Teen käytännössä yhtä tilaustyötä kerrallaan. Olen voinut tehdä luonnoksia useampaan työhön, mutta työstössä on vain yksi pitääkseni työlistani selkeänä. Teen myös tilaustöiden ohessa sekä töiden välissä omia piirroksia / projekteja. Tilaustöiden etenemiseen vaikuttaa vahvasti myös myyntitapahtumiin valmistautuminen. Tilaustyön valmistumisajankohta vaihtelee kahdesta viikosta jopa puoleen vuoteen riippuen työmäärästä. Työt voivat valmistua aikaisemminkin, riippuen ajankohdasta ja kuinka paljon työtunteja minulla on käytettävissä viikon aikana. Ilmoitan mahdollisista isoista viivästyksistä parhaani mukaan, mutta viikossa työskentelyyn tilaustöiden parissa pystyn käyttämään  8 – 20 tuntia.

9.

Toimitan päivityksiä työn edistymisestä kohtuullisessa ajassa, mutta en ole velvollinen antamaan päivityksiä päivittäin tai viikottain – riippuen tilaustyölistastani. Olen vastuussa päivityksistä, jotka sisältävät tapahtumia, jotka haittaavat teoksen ajoitusta, kuten (mutta ei rajoittuen) vammoihin tai välittömiin perheen hätätilanteisiin. Joidenkin töiden valmistuminen vie kauemmin kuin toisten. Myös omat lomani ja taukoni kuuluvat osaksi tilaustyöprosessia, teen kuitenkin kaikki asiat itse ja töihin liittyy muutakin kuin vain pelkkä taiteen tekeminen.

Hyväksymisvaiheet

10.

Tulen lähettämään sinulle 2 – 4 työvaihekuvaa työn etenemisestä sähköpostilla tai halutessasi jotain muuta kanavaa kautta. Pyydän sinulta hyväksyntää työstön eri vaiheissa ja teen digitaalisien töiden kohdalla pieniä muutoksia ilman lisäkustannuksia, esim värisävyn vaihto tai kuvioinnin korjaaminen. Isommat esimerkiksi hahmon asentoa koskevat muutokset eivät ole mahdollisia ääriviivojen hyväksymisen jälkeen. Ennen kuin viimeistelen työn lähetän sinulle kuvan työstä ja hyväksytän sen. 

1. Luonnos

Hyväksyt raakaluonnoksen tai voit pyytää isompiakin muutoksia halutessasi.

2. Ääriviivat

Hyväksyt tekemäni ääriviivat, voit ehdottaa hyvin pieniä muutoksia. Isoimmissa muutoksissa perin lisämaksua ennenkuin jatkan työtä eteenpäin.

3. Pohjavärit

Hyväksyt tekemäni pohjavärit hahmoon, tarkistat ovatko kuvioinnit oikein.

Voit myös taustallisissa töissä ehdottaa värimuutoksia taustaan yms.

4. Perusvarjot

Hyväksyt varjostussuunnitelman. 

Tämän jälkeen muutokset eivät ole mahdollisia ilman lisäkustannuksia.

5. Valmis työ

Hyväksyt työn ennen viimeistelyä ja lähettämistä. 

Isompien muutoksien tekeminen ei ole enää mahdollista työn ollessa valmis

11.

Lupasi muokata tilaustyötä myyntituotteisiini

Kysyn lomakkeessa annatko lupaa käyttää valmistuvaa työtä myyntituotteisiini. Tilaajalla on täysi oikeus kieltäytyä printtikopioiden myynnistä oman tilauksensa kohdalla.

Esimerkkituotteita olisivat tarrat, kuvamagneetit, pinssit ja kirjanmerkit mm. Jos kyseessä oma hahmosi, tulen myyntituoteeseen muokkaamaan hahmoa identifoivat elementit pois.

Lemmikkien kohdalla saatan tehdä pieniä muutoksia tarpeen vaatiessa. Voit kysyä asiasta lisää sähköpostin välityksellä. Yleensä saat yhden tai useamman myyntituotteen alkuperäisen tilauksesi lisäksi korvaukseksi suostumuksestasi tehdä myyntituotteita.

Vaikka antaisit suostumuksen myyntituotteiden valmistamiseen, en tee aina jokaisesta tekemästäni työstä myytäviä tuotteita. Arvioin jokaisen työn kohdalla erikseen olisiko siinä elementtejä, joita haluaisin hyödyntää tulevaisuudessa.

12.

Henkilötietolain (523/99) 10§ mukainen rekisteriseloste

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:

Asiakastietojen ylläpito asiakassuhteiden hoitoa varten. Tilauksen yhteydessä annettuja yhteystietoja käytetään ainoastaan tuotteiden toimitukseen sekä tilauksen käsittelyyn eikä niitä luovuteta eteenpäin tai käytetä suoramarkkinointiin tai muuhun tilauksen käsittelyyn liittymättömään tarkoitukseen.

Kuvaus rekisteröityjen ryhmästä (SaQe-Art.com ja Etsy):
SaQe-Art.comin ja Etsyn asiakasrekisteri sisältää henkilöistä seuraavia tietoja, jos olet palveluun rekisteröitynyt: Nimi- ja osoitetiedot, sähköpostiosoite,puhelinnumero, maksutavat sekä itse valitsemasi tiedot mitä haluat kauppaan tallentaa.
Voit tilata kaupasta myös ilman rekisteröitymistä.

Tietojen luovutus: 
Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, eikä siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Rekisterin suojaus:
SaQe-Art.comin ja Etsyn asiakastunnukset on suojattu niin, etteivät rekisterinpitäjän ulkopuoliset henkilöt pääse sitä tarkastelemaan.

13.

Tilauksen jälkeen

Kun olet vastaanottanut työn, sinulla on tietyt oikeudet sen suhteen:

 • Voit julkaista siitä kuvan sosiaalisessa mediassa halutessasi
 • Et voi kuitenkaan väittää missään tehneesi työn, tekijänoikeudet säilyvät tehdyn tuotteen osalta aina tekijänä minulla
 • Voit halutessasi myydä valmiin tuotteen eteenpäin, mutta
    • et voi tehdä kopioita työstä ja myydä niitä eteenpäin
    • tai myydä tuotetta kalliimmalla mitä maksoit siitä minulle.
 • Voit teettää työstä omaan käyttöön esimerkiksi mukin, avaimenperän yms.